Jaguar вади брониран XJ за Москва

Общи 19 август 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1487 посещения | без коментари

Съвсем уместно Jaguar ще покаже бронирана версия на XJ на автомобилния салон в Москва. Видимо е трудно да отличиш XJ Sentinel от стандартния модел, но е факт, че той дискретно ще предпазва от злини руските бизнесмени при това на ниво балистична защита B7. Моделът пристига в руската столица с тригодишна гаранция (или 80 000 км), както и с много възможности за следпродажбена поддръжка, която предвижда дори специално обучение за шофьорите.
XJ Sentinel е дериват на удължената версия на класическия модел. Бронирането на автомобила е дело на лидера в областта, Centigon, и е абсолютно незабележимо с просто око. Използваните материали са високоякостна стомана, допълнително укрепена от кевлар. Освен от куршуми возилото пази и от детонация в близост до автомобила, причинена от 15 кг тротил, а подът му защитен срещу гранати.
Всички тези данни са официално потвърдени и сертифицирани от QinetiQ, признат независим специалист по балистични тестове.
Sentinel е обзаведен 5,0-литровия бензинов фирмен мотор 385PS AJ-V8 Gen III с директно впръскване, куплиран с 6-степенна автоматична трансмисия. С него бронираната лимузина ускорява от 0-100 км/ч за 9,7 сек и постига максимална скорост от 195 км/ч. Шасито й е преработено така, че да понесе допълнителните килограми от бронирането, без това да се отразява на комфортната возия. Спирачната система е заимствана от най-мощната версия на модела - 510PS Supercharged.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте