Kia cee’d спечели 5 звезди от Euro NCAP

Общи 29 август 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1007 посещения | без коментари

Правената в Словакия фамилна кола на Kia - cee’d получи пет звезди в класацията на независимата организация Euro NCAP, публикувана вчера. Колата спечели най-високата възможна оценка от пет звезди за защита на възрастните пътници, четири звезди за за защита на децана и две звезди за защита на пешеходците, резултати които я нареждат сред най-безопасните коли в пазарния й сегмент.

"Последните резултати публикувани от Еuro NCAP са нов етап в развитието на Kia. Моделът cee’d е проектиран, развит и направен в Европа и напълно изпълнява и дори надминава очакванията на европейския потребител във всяка посока, включително и за безопасността си" - коментира резултатите Йонг-Хван Ким, старши изпълнителен вице-президент на Kia Motors Corporation. "Комбинацията от многобройните възможности на автомобила и петзвездната му класация, заедно с уникалната седемгодишна гаранция ще направи cee’d още по-привлекателен за европейските потребители, предлагайки им истински разумен избор и ниски разходи за експлоатация".

"Инженерите по безопасност на Kia развиха така cee’d за да предложи на най-високо ниво защита за пътниците в реалните ситуациии на пътя. Те предвидиха че cee’d ще постигне нивото от пет звезди на Euro NCAP и резултатът от изпитанията потвърдиха предимствата които Kia предлага с най-новия си автомобил във фамилния C-сегмент на пазара - добави г-н Ким.

Петвратият хечбек на Kia - cee’d е екипиран с шест възглавници - предни, странични изавеси стандартно и постигна отличен резултат при изпитанията на челен удар, удар отстрани и за защита на децата в краш-тестовете на Euro NCAP. Всички автомобили от този модел се произвеждат в новия и пръв на Kia завод в Европа - в Жилина, Словакия. През септември към гамата ще се присъедини вариант комби, а на автосалона във Франкфурт ще дебютира и трети вариант на колата - триврат хечбек.

Според Жан-Шарл Лиевенс, старши вице-президент на Kia Motors Europe - "cee’d е първият продукт на Kia, както и първата корейска марка, класирана толкова високо от европейската организация по безопасност. Представянето на Kia cee’d е истинска революция в качеството за Kia, която заедно с изключително продуктивната фабрика в Словакия започват да променят представата за Kia у купувачите. Повечето от купувачите на колата са нови "завоевания", привлечени от марката Kia за пръв път и ние очакваме тривратият ни вариант да засили тази тенденция".

 
Ключови думи:   cee, euro ncap, kia, kia motors, uro
 

2009 Jaguar XF 2009 Jaguar XF
28 август 2007
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте