Koenigsegg Agera R влезе в Гинес

Общи 02 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8275 посещения | без коментари

Koenigsegg Agera R влезе в Книгата на рекордите на Гинес като автомобил, изпълняващ цикъла от 0 до 300 км/ч и пълно спиране след това по-бързо от всички останали серийни коли с две врати в света. Измерванията, направени през септември тази година от независими страни с помощта на уреди Racelogic Vbox, показаха, че за това на суперавтомобила са му необходими 21,19 сек.
По-рано купето Agera R регистрира още пет световни рекорда, но досега нито един от тях не беше потвърден от Гинес. Шведският автомобил ускорява от място до 300 км/ч за 14,53 сек, което с 0,2 сек по-бързо от Bugatti Veyron Super Sport с макс. мощност 1200 к.с. За ускоряването до 320 км/ч са му необходими 17,68 сек, а спирането от 300 до 320 км/ч до 0 км/ч става съответно за 6,66 и 7,28 сек.
Koenigsegg Agera R е с 5-литров 8-цилиндров мотор с две турбини, развиващ макс. мощност 1115 к.с. и макс. въртящ момент от 1200 Нм. Двигателят е съчетан със 7-степенна роботизирана предавателна кутия с два съединителя. От 0 до 100 км/ч автомобилът спринтира за 2,9 сек, а до 200 км/ч за 7,5 сек.



Видео

 
Ключови думи:   agera, bugatti veyron, koenigsegg, racelogic
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте