Koenigsegg Agera R в цифри

Общи 22 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2231 посещения | без коментари

Koenigsegg разкри техничексите спецификации на Agera R. Автомобилът се задвижва от 5-литров V8 агрегат, който доставя максимална мощност от 1100 к.с. и максимален въртящ момент от 1200 Нм. Комбиниран със 7-степенна трансмисия с двоен съединител, 1330- килограмовият спортист успява да ускори от място до 100 км/ч за 2,9 сек., от 0 до 200 км/ч за 7,5 сек., а от 0 до 200 и пак до 0 за само 12,7 сек. Максималната скорост според производителите е 390 км/ч, според тях средният разход на гориво няма да надвишава 14,7 литра на 100 км, а вредните емисии ще са сведени до 310 г/км CO2.
В предната част Agera R е оборудван с карбонен аеродинамичен пакет, който създава сила на притискане от 300 кг при скорост от 255 км/ч. В допълнение екстериорът включва адаптивно задно крило, свалящ твърд покив и агресивен заден дифузьор. Отвътре автомобилът предлага кожен салон, навигация и премиум музикална система, съвместима с iPod и USB. Ако това не ви е достатъчно, опционално се предлагат подгряващи седалки, четириточков колан и камера за задно виждане.
Няма информация за промяна в цената, следователно тя си остава 1 000 000 евро.

 
Ключови думи:   agera, co2, koenigsegg
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте