Lamborghini Gallardo LP560-4 2008

Ревюта 05 март 2008 | AutoDrum.com A- A+ 3526 посещения | без коментари

С новото Gallardo LP560-4, Lamborghini за пореден път постави още по-високи стандарти за супер спортните автомобили. С нов двигател, модифицирана трансмисия за постоянно задвижване на всички колела и ново окачване, моделът генерира ясно подобрена производителност и динамика. Успоредно на това, иновативният дизайн издига класическите линии на дизайна за Lamborghini, още по-нависоко.

Промените по екстериора са минимални, но моментално привличат внимание. Отпред ясно си личат новите LED фарове със светлини за предвижване през деня, спойлера разположен между два уголемени въздушни колектора и подобряващ аеродинамиката при високи скорости, както и два вертикални отдушника в предната броня забелязващи се пред предните колела. Големите преработвания са по задната част, а именно нов дизайн на стоповете, въздушните колектори и отдушници с подобрена пропускаемост. Бронята е с дифузор с подобрена аеродинамична ефикасност от 31%.

Конструирането на автомобила по системата “spaceframe” позволява не само да е много лек, но също така да е торсионно устойчив и въплъщаващ най-високите изисквания за безопасност. Поради това теглото е намалено с 20 кг до завидните 1410кг в сравнение с предишното Gallardo, а размерите му са вече: дължина 4.34м, широчина 1.90м и височина 1.16м.

Мощното сърце на Gallardo LP560-4 е нов 5.2 литра V10 двигател, с мощност от 552 к.с. (560 PS) при 8000 об/мин. и 540 Nm въртящ момент при 6500 об/мин. Увеличението с 32 к.с. в сравнение с предишното Gallardo, заедно с намалението на теглото от 20 кг, водят до съотношение тегло/ мощност от порадъка на 2.56 кг/к.с., поради което ускорението от 0-100 км/ч става за 3.7 секунди, до 200 км/ч за 11.8, а максималната скорост е 325 км/ч. Въпреки повишената си мощност поради интегрирането на система за директно впръскване (Iniezione Diretta Stratificata), разходът (13,7л / 100км) и емисиите на CO2 са намалени с впечатляващите 18%.

Въпреки ниската си височина, кокпитът предлага достатъчно място за комфортното настаняване на двама възрастни, като зад тях има известно пространство за багаж допълващо 110 литра преден багажник. Интериорът е смесица от карбон и кожа или алкантара, напомняйки непрекъснато на шофьора за изключителната си динамична си същност.

 

Audi A3 2008
04 март 2008
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте