Leoni AG планира заводи в Сърбия и у нас

Общи 04 ноември 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1016 посещения | без коментари

Leoni AG - най-голямата европейска фирма и четвърта в света за производство на кабели, оплетки и електрооборудване за автомобилите търси възможности за построяване на заводи в Сърбия и у нас - съобщи Уве Ламан, член на управителния съвет на немската компания.

В плановете на немците влизат две фабрики, всяка от които ще осигури по 1000 работни места и трябва да стартират с производството си в края на 2009-а или началото на 2010-а година. Ламан е потвърдил, че се водят разговори със сръбското и българското правителства за удобни места за строежите. "Предвидили сме малки тестови проекти, които ще осигурят проучването за по-големи" - е завършил съобщението си Ламан.

Причината за търсенето на възможности в двете балкански държави се обяснява с факта за нарастването цената на труда в Централна Европа, както и с търсенето на места с най-благоприятни възможности в тази насока. В същото време от немския гигант са отказали да съобщят дали инвестицията в двете държави ще е средно или дългосрочна.

Политиката на разполагане на производства извън Германия не е новост при Leoni, която има над 20 000 работника, например в Северна Африка. Това стана още по-силна практика със закупуването от страна на немците на производствените мощности на френската фирма Valeo там през миналата година, което й прибави още мощности в Мароко, Египет и Тунис.

Leoni дава работа в момента на над 53 000 души в света и има производство в Полша, Румъния, Словакия и Украйна, като общият брой на страните с нейни производствени мощности са 34. През миналата година консолидираните продажби на компанията са достигнали 2,9 милиарда евро. Основни потребители на продукцията са автомобилостроителната индустрия, транспорта, комуникациите и инфраструктурните сектори.

В списъка на основните потребители на продукцията на LEONI са Audi, BMW, Bosch, Daimler, Chrysler, Deutsche Telekom, Ericsson, General Motors, Land Rover, Miele, Philips, Porsche, Siemens и VW.

 
Ключови думи:   leoni ag
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте