Lotus отново смени собственика си

Общи 17 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2830 посещения | без коментари

Малайзийската държавна корпорация Khazanah Nasional продаде 43% от акциите на компанията Proton, която пък на свой ред е собственик на британската марка Lotus, на частната фирма DRB-Hicom, принадлежаща на бизнесмена Сайед Мокхтар ал Букхари. Сделката е на стойнаст 410 млн. щатски долара според Bloomberg.
Така DRB-Hicom, която също има автомобилен бизнес и сглобява местни леки и товарни автомобили, както и модели на VW, Honda и Mercedes-Benz, получава контрол както над Proton, така и над Lotus. Новият собственик се сдоби и с два завода за асемблиране от Proton, като от там годишно могат да излизат 350 хил. автомобила.
Досегашният притежател на Lotus вече от две години работи на загуба, така че милиардерът Букхари откупи и пасивите на Proton, чиято продажба е най-голямата сделка в Малайзия през последните 12 години.





 
Ключови думи:   hicom, honda, khazanah nasional, lotus, mercedes benz, proton
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте