Maserati Gran Turismo Convertible - Ще бъде ли с твърд сгъваем покрив?

Общи 20 август 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1141 посещения | без коментари

От ръководството на Maserati потвърдиха, че се подготвя открита версия на тяхното купе Gran Turismo. Кабриолетът би трябвало да се появи до март следващата година, като шпионска снимка показва, че автомобилът всъщност ще бъде със сгъваем твърд покрив. Представянето на новия модел ще помогне на Maserati да достигне амбициозните си цели от 12 000 коли годишно до 2011 година, а с това италианците се надяват и да станат отново печеливша компания.

Тепърва предстои да стане ясно от Maserati дали колата все пак ще бъде с нормален мек покрив или със сгъваем твърд покрив, но шпионската снимка на открития Gran Turismo по-скоро предполага, че ще бъде с метален сгъваем покрив. Иначе се очаква бъдещият модел да разчита на същия механичен пакет като купето, въпреки че не е изключено и стандартно да бъде оборудван с 4.7-литровия V8 двигател с мощност от 434 к.с., използван в Gran Turismo S. Това би означавало и че автомобилът ще притежава и автоматизираната ръчна трансмисия и Brembo спирачен пакет.

Вероятно представянето спрямо купето ще падне малко, тъй като кабриолетът изисква допълнително подсилване заради липсващия покрив. Тук идва моментът, в който трябва да припомним, че купето тежи 1800 кг, така че заедно с подсилващите елементи и тежестта на самия твърд сгъваем механизъм като нищо масата може да надмине 2 тона.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте