Mazda слага край на производството на спортния RX8

Общи 23 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 14645 посещения | без коментари

Mazda преустанови производството на спортния модел RX8 заради спада на клиентското търсене и несъотствието с новите екологични стандарти, информира Automotive News. Конвейерът в Хирошима спря да работи още в началото на юли. Автомобилите на склад ще бъдат разпродадени до края на годината.

През 2010 г. Mazda успя да продаде едва 1134 спорткара RX8, което е с 49% по-малко в сравнение с предишната година. През юли тази година продажбите на модела намаляха с още 21%. Пикът на продажбите на Mazda RX8 бе регистриран през 2004 г. – тогава са продадени 23 690 автомобила. Към този момент при американските дилъри има още 300 поръчки за автомобила Mazda RX8, като един клиент вече чака четири месеца доставката си.

През миналата година Mazda беше принудена да спре европейските продажби заради ожесточените екологични изисквания. Източник от компанията съобщава, че след загубата на пазара в Европа за автомобилната марка производството на модела повече е нерентабилно.
Впрочем, инженерите на Mazda продължават да работят над ново поколение роторен двигател под кодовото наименование 16X, който полза по-малко количество гориво и отделя по-малко CO2 при по-голяма мощност. Вероятно в бъдеще компанията ще пусне нов спорткар с роторен мотор, който ще съответства на изискванията на еколозите и клиентите.

 
Ключови думи:   automotive news, mazda, mazda rx8
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте