McLaren вече приема поръчки за модела MP4-12C

Общи 06 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2335 посещения | без коментари

McLaren Automotive започна приемането на поръчки за производството на модела MP4-12C Spider. Цената на роудстъра стартира от 268 250 долара. Доставката на автомобилите за клиентите ще започне през ноември 2012 г.
Суперкарът е оборудван с 8-цилиндров V-образен двигател с работен обем 3,8 л и мощност 616 к.с., чийто въртящ момент достига 600 Нм. Моторът е куплиран със 7-степенна трансмисия с два диска. Времето за ускоряване от място до 100 км/ч отнема 3,2 сек.
McLaren е разработил нова система за сгъване на покрива, която работи при скорост до 30 км/ч. Прибирането или сгъването може да стане за 17 сек. Максималната скорост на автомобила е 333 км/ч, а без покрив - 329 км/ч.
MP4-12C със сглобяем покрив тежи 1451 кг, което значи, че е с 40 кг по-тежък в сравнение с версията на каросерията купе. За седалките е монтирано ветрово стъкло, коeто може да се прибере дори при вдигнат покрив, така че звукът на мотора да прониква в салона.
Обемът на багажника е 1,8 куб.м. McLaren MP4-12C Spider е получил 19-инчови джанти. Салонът е обзавен с перфорирана кожа и алкантара. При роудстъра е достъпна система за регулиране на окачването - с нейна помощ клиренсът на роудстъра може да бъде увеличен до 40 мм отпред и 25 мм отзад. Управлението на окачването може да се осъществява и по време на движение при скорост до 60 км/ч.

 
Ключови думи:   Mclaren, Spider
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте