McLaren готви наследник на F1

Общи 26 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7845 посещения | без коментари

McLaren планира да разшири моделната си гама до четири различни продукта до края на 2015 г. Най-напред можем да очакваме открита версия на единствения засега модел MP4-12C. Колата ще се задвижва от същия мотор, като купето – 3,8-литровия двойно турбиниран V8 с 600 к.с. Други драстични конструктивни промени при бъдещия кабриолет също не се очакват.
Коравината на карбоновия монокок на закритата версия вероятно е достатъчна да се справи със задачата си и без наличието на покрив, така че допълнителните оякчения ще бъдат незначителни.

По-интересният модел обаче ще бъде дългоочакваният наследник на F1. Колата носи кодовото означение P12 и ще развива максимална мощност от около 800 к.с. Дебютът и е планиран за началото на 2013 г., като година по-късно McLaren ще пусне и базов модел P13. Последният ще има за цел да се конкурира с марки като Porsche.

 
Ключови думи:   formula 1, p13, Porsche
 

Снимки


 

Изрежи и сглоби Изрежи и сглоби
26 август 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте