Mercedes разкри трето поколение Smart Fortwo ED

Общи 16 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9095 посещения | без коментари

Mercedes разкри третото поколение на Smart Fortwo ED. Силно ревизираният плъг-ин хибрид предлага повече мощност и увеличена автономност. Моделът ще направи световна премиера на автомобилния салон във Франкфурт през септември. Електромоторът, производство на Bosch, е получил 33 к.с. повече и произвежда 73 к.с., за сравнение второто поколение Smart Fortwo генерираше 40 к.с. Въртящият момент също е нараснал с 10 Нм и достига 130 Нм. Това позволява на компактния модел да ускорява от 0 до 60 км/ч за 5 сек, което е с 1,5 сек по-малко от досегашния модел, а спринтът от 0 до 100 км/ч отнема на колата по-малко от 13 сек. Максималната скорост е скочила от 100 км/ч на 120 км/ч.
Новият електрически мотор черпи енергия от нова литиево-йонна батерия с капацитет 17,6 кВч. За разлика от досегашната, която бе производство на Tesla, новата батерия е дело на Mercedes с помощта на немския специалист по алтернативна енергия Evonik.
Благодарение на нея моделът има автономност от 140 км. За оптимално зареждане от стандартен контакт са нужни 8 часа.
Новият Smart Fortwo ED ще се предлага в 30 автомобилни пазари в световен мащаб.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте