Mercedes-Benz пуска GT версии на SLS AMG

Общи 05 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8325 посещения | без коментари

Купето SLS AMG от 2009 г. бе първият независимо разработен от Mercedes-AMG модел. Той бе последван през 2011 г. от варианта роудстър, както и от поръчковия състезателен SLS AMG GT3. На ход са две нови версии с индекс GT, така че гамата вече разполага с пет модела. Купето и роудстърът Mercedes-Benz SLS AMG GT излизат на пазара от октомври.
Автомобилите идват с подобрена динамика и още по-добри характеристики. С максимална мощност от 591 к.с. оптимизираната 7-степенна спортна трансмисия AMG SPEEDSHIFT DCT и с преработеното окачване, както купето, така и роудстърът вдигат още по-високо летвата.
Те определено изглеждат по-атлетично и агресивно благодарение на потъмнените фарове и стоп-светлини, както и червените спирачни апарати. Емблематичната трилъчева звезда, разположена във вдлъбнатината на радиаторната решетка, е с лъскаво полирано покритие, както и страничните огледала и краищата на предния капак и калниците.
Максималната мощност на 6,3-литровия V-образен 8-цилиндров предно разположен в средата мотор е 591 к.с. при 6800 об/мин, докато макс. въртящ момент е 650 Нм при 4750 об/мин. SLS AMG GT ускорява от място до 100 км/ч за 3,7 сек и може да достигне 200 км/ч за 11,2 сек. Макс. му скорост е електронно ограничена 320 км/ч.
Режимите на управление са Comfort, Sport и Sport plus.
Стандартно роудстърът и купето са с гуми с размер 265/35 R 19 отпред и 295/30 R 20 отзад.
Засега обявените за Германия цени са 204 680 евро за купето, 213 010 евро за роудстъра.
През 2013 г. очакваме появата и на шести в лицето на електрическия Mercedes-Benz SLS AMG E-CELL.

 
Ключови думи:   DCT, mercedes amg, mercedes benz, SLS
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте