Mercedes Benz G-Class - Ще се произвежда поне до 2015 година

Общи 28 февруари 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 937 посещения | без коментари

30 години са си много в автомобилната индустрия, но колкото повече нещата се променят, толкова повече остават същите – през 1979 година втората нефтена криза точно тече, Детройт са изправени пред сериозни проблеми, а Mercedes Benz създават своя модел G-Class.

И въпреки възрастта на модела, има планове G-Class да продължи да се произвежда в този си вид в следващите шест години. Австрийският независим автомобилен производител Magna Steyr потвърди, че ще продължи да сглобява модела до края на 2015 година.

Magna Steyr са произвели 200 000 бройки от G-Class и представляват съществен елемент от развитието на автомобила през 70-те години на миналия век, съобщават от Automotive News. G-Class първоначално бе създаден като военен автомобил за иранския шах Мохамед Реза Пахлави (голям акционер в Daimler по това време).

Първите цивилни версии на G-Class влизат в продажба през 1979 година, като от тогава моделът постепенно е бил преобразен в няколко версии, включително и по-мощен и спортен вариант на AMG. Mercedes Benz също така представиха този месец и модел в чест на 30-годишнината на модела.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте