Morgan отложи с две години новото купе Eva GT

Общи 16 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7150 посещения | без коментари

Британският производител на спортни автомобили Morgan реши за две години да отложи серийното производството на купето EvaGT. Първоначално то беше планирано за март следващата година за изложението в Женева.
Отсрочката е била наложителна заради разработването на нова магнезиева сплав, от която ще бъдат изработени каросерията и други части от колата.
Магнезият, чиято плътност е с 30% по-ниска от тази на алуминия, позволява да се увеличи здравината на шасито и да се понижи масата на автомобила.
В разработването на новата сплав за автомобила на помощ ще се притекат университетът в Ковънтри, както и специалистът в областта Magnesium Elektron UK, производителят Superform Aluminium, дизайнерското ателие Penso Consulting и компанията MagMog. Освен това Morgan ще получи 1,4 млн. паунда от Съвета по техническа стратегия на Великобритания.
Прототипът Morgan EvaGT бе представен през август миналата година на фестивала в Пебъл Бийч, Калифорния, известен като Concours d’Elegance. Тогава шоукарът беше обзаведен с 6-цилиндров бензинов мотор от BMW с макс. мощност 306 к.с. Според предварителни данни той би трябвало да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 сек, а макс. му скорост е 273 км/ч.
Очаква се спортният модел да бъде произведен в ограничена серия от 100 автомобила. Още от миналата година британският производител започна да събира предварителни поръчки.


 
Ключови думи:   bmw, elegance, elektron, penso, rsquo, superform aluminium
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте