Mostro Di-Potenza SF22 – нов янки "ястреб"

Общи 13 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5110 посещения | без коментари

След SSC Ultimate Aero в Америка е на път нов кандидат за Книгата на рекордите Гинес. Новият екстремален янки "ястреб" има шанса да влезе там като най-мощният и бърз супер-автомобил на планетата.

Преди известно време американската фирма 215 Racing, представи ескизи на концептуален суперкар Lamborghini Indomable. Техен автор е Даниел Чинчила – участник в специална дизайнерска програма, подкрепяна от Lamborghini. За съжаление, италианците не се заинтересуваха от работите му и заради не пропадат напразно, те бяха предадени на дъщерната фирма Mostro Di-Potenza, която на тяхна база разработва суперкар, наречен Mostro Di-Potenza SF22.

По думите на боса на 215 Racing, Антъни Крудап, те не са премахнали напълно елементите на италианския дизайн, защото са съзвучни с главната тема на работата - възсъздаването на облика на стелт-изтребителя F22 Raptor. Mostro Di-Potenza SF22 е подобен изтребител, но пътен, а в името му буквите SF са съкращение от Street Fighter.

Машината има карбон-кевларен монокок и външни панели от композитни материали, заради което масата на машината е малко под 1360 кг. Съвсем не лош показател, като се има предвид, че задвижването е поверено на средно разположен 9,4-литров, осемцилиндров мотор с двойно турбо на GM с мощност 2000 к.с. и момент от 2000 Нм. Той се агрегатира с шестстепенна подредена кутия.

Дължината на машината е 4,46 м, ширината 1,90 м, височината 1,23, междуосието 2,65 м. До стоте Mostro Di-Potenza SF22 се ускорява за 2,6 сек, а максималната скорост е 426 км/ч, според предварителни данни.

Производството на Mostro Di-Potenza SF22 ще стартира през лятото на следващата година във Филаделфия, като за месец ще се правят по два автомобила. Предвидено е производството на лимитирана серия от 50 коли.

 
Ключови думи:   Aero, lamborghini, raptor, street fighter
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте