Nissan даде зелена светлина за компактен спортист

Общи 18 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4905 посещения | без коментари

Nissan даде зелена светлина за проекта за нов компактен спортен автомобил, позициониран под гамата на Z. Автомобилът ще е пряк конкурент на Scion FR-S и Subaru BRZ.
Но докато последните са купета със задно предаване, новият модел на Nissan ще е доста неконвенционално за жанра решение. Стандартно той ще е с предни задвижващи колела, като е възможна появата и на версия 4x4, чиято система ще идва от кросоувъра Juke.
Твърде вероятно е новият модел да използва за база „горещия хеч“ от 2011 г., Nissan Compact Sport Concept. Този прототип дебютира на изложението в Шанхай и носеше знака на Nismo, съчетан с 1,6-литровия турбомотор на Juke, използван и в наскоро вихрилия се в „24 часа Льо Ман“ състезателен DeltaWing.
По размери новият автомобил ще е от калибъра на Honda CR-Z, а продажбите му би трябвало да започнат от края на 2013 г.
Лесно ще съберем две и две, ако си припомним коментар, направен преди време от главния дизайнер на Nissan, Широ Накамура: “Хората от екипа ми се опитват да смалят спортните модели и работят над нов модел, по-компактен от Z. Последният сам по себе си ще стане по-лек и по-икономичен в следващото си поколение“.

 
Ключови думи:   brz, compact sport, deltawing, honda, honda cr, juke, nissan, scion, subaru
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте