Nissan стартира доставките на LEAF във Великобритания

Общи 21 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2040 посещения | без коментари

Nissan обяви, че е започнала процедура по доставката на 100% електрическият й модел LEAF към клиенти във Великобритания. Сред първите местни клиенти, които получиха своите представители на автомобила са музикалният DJ Марк Гудиър, който използва електромобили през последното десетилетие, и инженерът Ричард Тод.

"Като инженер, винаги съм искал електрически автомобил. Само трябваше да изчакам, да бъдат проектирани необходимите батерии, коментира Ричард Тод. "Хибридите са добър вариант, но усещането от управлението на електрически автомобил е нещо съвсем различно.

В момента, Nissan LEAF се произвежда в Япония, но от 2013 година сглобяването на модела ще започне и в Съндърланд. Във Великобритания се разработват 26 локации за зареждане на батериите на електромобила, като всяка от тях разполага със система за бързо зареждане, гарантираща 80% заряд за по-малко от 30 минути. До 2013-та година се очаква броят на станциите да достигне около 9000.

 
Ключови думи:   nissan
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте