Nissan ще пробва два необичайни рекорда в Гудууд

Общи 24 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2040 посещения | без коментари

На Фестивала на скороста в Гудууд, Великобритания, който ще се проведе от 1-и до 3-и юли, Nissan ще пробва да постави два необичайни рекорда с два от моделите си - електрокара Leaf и компактния кросовър Juke.

Електрокарът ще се опита да качи трасето на хълма край дома на пера на Марч по най-бързия начин на заден ход. За целта японските специалисти са пренастроили електрониката на колата, която не й позволява движение на заден ход с висока скорост. Според хората на Nissan, при каране на заден ход, преработеният хечбек Leaf ще може да вдигне същата скорост, както на преден ход - 145 километра в час.

Кросовърът Nissan Juke ще бъде използван за подобно упражнение по бързо изкачване, но не на заден ход, а на две колела. Ако се получи, колата ще стане първото четириколесно мепесе, преодоляло трасето на две колела.

И при двата опита зад волана ще е каскадьорът Тери Грант, който ще повтаря опитите си с цел всеки ден от фестивала да поставя нови рекорди. "Вече съм участвал в Гудууд, но никога досега не съм се опитвал да поставям някакви рекорди. Сега имам възможноста да поставя наведнъж два, което навярно ще достави удоволствие и интересно развлечение на публиката" - сподели Грант.

 
Ключови думи:   juke, nissan
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте