Nissan Leaf: Световен автомобил на годината 2011

Общи 21 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2290 посещения | 1 коментар

Днес, по време на международното изложение в Ню Йорк беше обявен победителят в ежегодния конкурс Световен автомобил на годината. След като спечели отличието за Автомобил на годината в Европа, 100% електрическият Nissan Leaf грабна поредното престижно отличие, като беше провъзгласен за най-добър в глобален мащаб за 2011 година, изпреварвайки кандидатурите на петата серия на BMW и Audi A8

"За нас е голяма радост, че първият в света масов електрически автомобил- Nissan Leaf, спечели престижното отличие Световен автомобил на годината 2011, коментира "двигателят на Nissan Карлос Гон. "Тази награда отличава качествата на Nissan Leaf- един пионер в мобилността с нулеви вредни емисии, като напълно съпоставим по отношение на представянето на пътя, безшумност и отлично пътно поведение, с автомобилите с ДВГ, допълва Гон.

 
Ключови думи:   Audi A8, bmw, nissan
 

 
 

Коментари

 
+0

Положителни: 0
Отрицателни: 0


 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте