Nissan Leaf става почти автономен

Общи 26 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7780 посещения | без коментари

Eкологичният електрически Nissan Leaf прави следващата крачка към един по-добър и безопасен свят и вече може да бъде почти автономен. Лазерни скенери и камерите на Around View Monitor следят заобикалящата среда около автомобила в пълния 360-градусов обзор, като така непрекъснато следят за препятствия, други автомобили и потенциални рискове, както и за пътни знаци и сигнали. Освен това дали колата успява да реагира на данните, които усъвършенстваните сензори отчитат.
В събитието Nissan 360, посветено на 80-годишнината на марката, ще се демонстрират три нови сценария за пръв път - автономен страничен контрол на разстоянието, влизане и завиване в кръстовище със следене на насрещния трафик и изпреварване със следене на насрещния трафик.
Страничният контрол на разстоянието се използва при шофиране по магистрала. Той позволява на автомобила да разпознава кога платното е затворено заради препятствия, стесняващи лентата за движение, и завива, за да избегне сблъсък. Подобна ситуация може да възникне в реалния живот, когато пътните платна на магистралата са затворени за ремонт.
Влизането и завиването в кръстовище със следене на насрещния трафик е приложение за шофиране в града. Автомобилите Nissan Leaf, които участват в събитието N360, са в състояние да преминат през кръстовище, избягвайки насрещния трафик.
Изпреварването със следене на насрещния трафик е възможност, която се използва и в населени места. Автомобилът може да засече паркирана кола отстрани на пътя, да провери разстоянието до насрещно движeщ се автомобил, да завие около препятствието и когато е безопасно – да продължи.
Новите открития подсилват възможността за засичане и избягване на потенциален риск още в началния му стадий, базирайки се на идеята, че автомобилите трябва да защитават хората.

 
Ключови думи:   nissan
 

Освежиха Lexus GX Освежиха Lexus GX
26 август 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте