Nissan Pathfinder – грижливият оф-роуд „звяр“

Общи 26 август 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1356 посещения | без коментари

Японската компания Nissan представи обновения си всъдеход или както е модерно сега да се казва, кросовър Pathfinder /следотърсач англ/, който се различава от предходния вариант с доста по-впечатляващо оборудване и комплектация, които ще позволят на шофьора и спътниците му да се наслаждават на комфортно пътуване дори и при каране извън нормалните пътища.

Подобрена е пасивната безопасност на колата, заради по-яката конструкция, допълнителните странични въздушни възглавници и задните подглавници, добавени са въздушни завеси за предните седалки, щори отпред и на покрива.

Още в базовия вариант се предлага пълен електропакет на стъклата, електрическо отключване и заключване с функция за автоматично блокиране, бордови компютър и автоматичен климатик. Новата кола идва и с два нови варианта на боята – червен /Red Brick/ и син /Navy Blue/.

Nissan Pathfinder вече предлага 5,6-литров, V- осемцилиндров двигател с по четири клапана на цилиндър /DOHC/ развиващ максимална мощност от 314 к.с. и максимален въртящ момент от 525 Нм. Вторият вариант за задвижване е с 4-литров, V-шестцилиндров двигател, който развива максимална мощност от 269 к.с. и има максимален въртящ момент от 385 Нм. Агрегатът V8 е достъпен във версията Pathfinder LE 4х4, докато V6 влиза в комплектацията на моделите S, SE и LE с постоянно включено куатро задвижване или с допълнително включващ се заден мост. И двата мотора работят с петстепенна автоматична предавателна трансмисия. Специално за варианта LE с шестцилиндров двигател са предвидени 18-цолови ляти алуминиеви джанти.

Новият Nissan Pathfinder ще се появи първо на северо американския пазар при цена от $27 210 за версията S със задвижване 4х2, а топ-вариантът ще струва до $40 210 - 4х4 LE с осемцилиндров агрегат.

 
Ключови думи:   dohc, navy blue, nissan, nissan pathfinder, red brick
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте