Opel Ampera дебютира на рали „Монте Карло“

Общи 20 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4595 посещения | без коментари

За първи път в своята история, Opel участва с електрически модел на престижното международно рали „Монте Карло“. Шест автомобила Opel Ampera ще направят своя дебют във версията за автомобили, задвижвани с алтернативна енергия на прочутото състезание, което ще стартира в Анеси ле Вю, Клермон-Феран и Лугано на 22 март и ще финишира три дни по-късно в столицата на Монако, Монте Карло. За да бъдат допуснати за участие в състезанието, автомобилите трябва да отделят максимум 115 г/км емисии на CO2. Главната цел на ралито е да бъде изминато определено разстояние, да бъде поддържана постоянна скорост и да бъде изразходвано колкото се може по-малко количество енергия. През тази година се очаква да участват около 150 автомобила.
С участието с този електрически автомобил, притежаващ възможност за удължаване на пробега в международното рали, Opel отново демонстрира факта, че е глобален лидер в областта на електрическата мобилност.
Opel Ampera е първият електрически автомобил, който може да ви превози навсякъде и по всяко време. Неговата литиево-йонна батерия с капацитет 16 кВт/ч захранва електрически двигател с мощност 111 kВт/150 к.с. В зависимост от стила на шофиране и пътните условия, автомобилът може да измине между 40 и 80 км при чисто електрическо захранване от батерията без при това да се отделят каквито и да било емисии. Колелата на Ampera се задвижват от електричество по всяко време. В режим на удължен пробег, който се активира при условие, че батерията е достигнала своето минимално ниво на заряд, бензиновият двигател с вътрешно горене задвижва генератор, осигуряващ ток за електрическия мотор. Този удължаващ пробега агрегат позволява достигане на оперативен пробег от 500 километра. Системата за задвижване Voltec на Ampera осигурява въртящ момент 370 Нм още при потегляне и дава възможност за постигане на ускорение от нула до 100 км/ч за около девет секунди и достигане на максимална скорост 161 км/ч.


 
Ключови думи:   opel
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте