Opel Insignia с нови двигатели и високотехнологични системи

Общи 10 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5435 посещения | без коментари

С нови бензинови двигатели и високотехнологични решения Insignia продължава своя победен ход на пазара в моделна година 2012. Цените на модела започват от 38 940 лева (с включен ДДС).
Разходът на гориво на 1.4 turbo в сравнение с предишната версия с атмосферен 1.8-литров мотор със същите стойности на мощността 140 к.с. пада с два литра при версията седан, като стойността е снижена до 5,7 л/100 км. Емисиите на CO2 са намалени с 45 грама до 134 грама на километър. Същевременно с това въртящият момент на най-икономичния бензинов двигател в средния клас е увеличен с почти 15 процента до 200 Нм. Така Insignia 1.4 turbo ecoFLEX от 0 до 100 км/ч ускорява за 10,9 сек, постигайки максимална скорост 205 км/ч. Върховият модел на Opel се предлага с този двигател във версия седан или като Sports Tourer. С разхода си на гориво 5,9 литра на 100 км и емисии на въглероден двуокис 139 г/км той също създава нови стандарти, този път в сегмента на комби моделите.
2,0-литровият бензинов се предлага в съчетание с високотехнологично двойно предаване, за новата моделна година получава 30 допълнителни конски сили. Той може да бъде оборудван с 6-степенна механична или автоматична трансмисия. Двигателят има мощност 250 к.с. и разполага с въртящ момент 400 Нм (350 Нм при предишната версия). Този мощен агрегат може да спринтира до 100 км/ч за 7.5 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Инженерите на Opel са успели да намалят разхода на гориво и емисиите на CO2 до 8,4 л/100 км и 197 г/км респективно (8,9 л/100 км и 209 г/км CO2 при предишната версия). С увеличената си мощност и въртящ момент, още по-добрите си динамични характеристики и едновременно с това с намаления разход на гориво, Insignia 2.0 turbo 4x4 е един убедителен участник в премуим сегмента на средния клас.
2.0-литровият turbo с220 к.с., предно предаване и 6-степенна механична трансмисия скоро ще се предлага със Stop-Start технологията, съчетана с покритието с панели на подподовата конструкция с цел оптимизиране на въздушния поток, както и гумите с намалено съпротивление на търкаляне. Тези мерки намаляват разхода на гориво с 0,5 л до 7,6 л/100 км.
Новите инфоразвлекателни системи Navi 600 и Navi 900 Europa значително превъзхождат предишните версии базирани на CD и DVD по отношение на възможностите. Системата Navi 900 Europa може да предложи и функция за разпознаване на гласа и пътна книга, като в последната могат да бъдат отделени частните от служебните пътувания.
Opel Insignia ще разполага и с новата предна камера, използвана досега за разпознаване на пътните знаци и непреднамерено напускане на пътната лента вече разполага с програма Following Distance включваща индикация за следване на дистанцията, при която непрекъснато се измерва разстоянието до предния автомобил.
Премиум оборудване: кожа напа в цвят Indian Night ще са другите силни козове на модела.

 
Ключови думи:   ecoflex, opel, Sports, tourer
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте