Pagani Huayra: Луд на шарено се радва

Общи 26 януари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3537 посещения | без коментари

През последните седмици бяхме подложени на поредното "на-час-по-лъжичка онлайн представяне на нов модел, което си/Ви спестихме. Вчера, официално или не, станахме свидетили на виртуалното "раждане на новия суперспортен автомобил на Pagani Automobili. И тук идва адекватният въпрос- Струваха ли си усилията, които са положили от компанията?

Лично според мен (@lseliktar), новото Pagani Huayra, кръстено на бога на ветровете Huayra Tata, е един от най- недомислените, да не казвам грозни, суперспортни автомобили, които някога са се появявали на бял свят. "Муцуната на модела наподобява рибешка уста, която идеално се съчетава с "елегантните външни огледала, които са с форма на ... нещо. Лист, може би... Присъствието на тези елементи на върха на иначе изваяните предни калници е толкова асиметрично и не-на-място, че едва ли има повече накъде.

Не по-малко "интересна, но и доста по-смислена, е задната част на Pagani Huayra, където откриваме композиция от шест LED светлинни блока, четири внушителни накрайника на изпускателната система и разкриваща част от двигателя решетка.

Интериорът на Pagani Huayra идва с "на килограм естествена кожа, хром и карбон, и мултимедийна система с чувствителен на допир дисплей.

Суперспротният автомобил тежи 1350 килограма и е с основни габарити дължина 4605 мм, ширина 2036 мм и височина от само 1169 мм. Междуосието на колата е 2795 мм.

За задвижването на Huayra се грижи V12 Bi-Turbo M158 двигател на Mercedes-AMG, който обещава максимална мощност от над 700 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 Нм. Предавателната кутия е седемстепенна роботизирана.

Искаме си Zonda-та обратно!

 
Ключови думи:   pagani automobili, Tata
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте