Peugeot - новото семейство 308

Общи 18 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2748 посещения | без коментари

За Женевския автосалон Peugeot подготви сериозно рестилиране на модела си 308. Дизайнерите на марката напълно промениха "лицето" на модела в съответствие новия стил на Peugeot, като използваха нова броня и капак, доста по-скромна радиаторна решетка и друга светотехника с много по-голямо участие на светодиоди. Променен е дизайнът на колелата и е увеличена емблемата на компанията. В същото време задната част на колата и салонът са останали непроменени, но са използвани нови варианти тапицерия.

Втората важна посока на обновление в семейството Peugeot 308 е при моторната гама. За Европа, както и преди, ще се предлагат по четири бензинови и дизелови двигателя с обеми от 1,4 до 2 литра и мощности от 92 до 200 к.с. Всеки от моторите, обаче, е доработен по посока на ефективност и екологичност и, естествено, всичките покриват нормата Euro 5. 1,6-литровият дизел сега например има мощност 112 к.с. и изхвърля в атмосферата едва 98 г/км СО2. В комбинация със силовите агрегати се предлагат 6-степенни механична и роботизирана предавателни кутии. Преработени са и всички електронни системи, отговарящи за безопасността и подпомагащи движението.

Много голяма роля за повишаването екологичноста на моделите имат системата старт-стоп и микрохибридната технология. Последната включва в себе си, например, интелектуално управление на генератора, което позволява да се намалят загубите при интензивно движение и да се акумулира енергия при спиране. Подобни опции ще се появят в продажба малко по-късно - през лятото. Според прес-релиза на марката е намалена масата средно за вариантите с 25 кг, използвани са 16-цолови гуми с намалено съпротивление при търкаляне и е подобрена аеродинамиката, която според представителите на компанията е рекордно ниска за класа на колата.

Официалният дебют на обновеното семейство Peugeot 308 премина на автосалона в Женева, а излизането му на пазара е насрочено за следващия месец и то едновременно в три варианта на купето - петврат хечбек, комби и купе-кабриолет с твърд покрив.

 
Ключови думи:   peugeot, peugeot 308
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте