PSA с годишна печалба EU 1,13 милиарда, атакува Индия с Peugeot

Общи 10 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2000 посещения | без коментари

Групата PSA/Peugeot-Citroen обяви годишна печалба от 1.13 милиарда евро, което е сериозен успех след отбелязаната през 2009-а година загуба от 1.16 милиарда. Анализаторите очакват чистата печалба на групата да възлезе на 970 милиона евро.

"Успехът на нашия план за промени на автомобилната дивизия ни позволи комфортно да надминем предварително поставените си цели - сподели CEO на групировката Филип Варен. Новите модели като Peugeot 3008 и Citroen DS3 помогнаха да се отбележи растеж от 16% до приходи от 56 милиарда за годината.

PSA работи усилено по плана, представен от Варен през 2009-а, базиран на по-високи приходи от увеличаване на продажбите, скъсяване на времето за развитие на новите модели, повишаване на производителността с 20% и 400 милиона съкращаване на разходите. Групата PSA/Peugeot-Citroen има сериозни планове за настъпление в Индия с търговски и производствени операции с инвазия на марката си Peugeot, първоначално със средноразмерен седан. За целта компанията наскоро откри своя местна главна квартира в Мумбай.

В момента се оглеждат няколко възможни места за изграждане на производствени мощности. Варен отказа да каже нещо повече за сроковете и обемите на инвестиите в Индия, но отбеляза, че компанията ще отбележи сериозен напредък там през 2011-а.

"Индия е ключов пазар и присъствието ни в него отразява амбицията ни да сме световен играч. Както в Китай ще предложим на индийските ни клиенти продукти, съобразени с техните очаквания" - сподели Грегоар Оливие, изпълнителен вие-президент на PSA Asia.

 
Ключови думи:   ceo, peugeot, psa peugeot citroen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте