PSA с трета марка. Ще я продава през Amazon и Ikea

Общи 25 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1985 посещения | без коментари

Френският конгломерат Peugeot/Citroen планира създаването на трета марка, която трябва да го представи в по-достъпен ценови сегмент на пазара, като в същото време ще позволи да се намалят двойно разходите по достигане на колите до клиентите, заради липса на дилърска мрежа.

Перспективни нови канали за дистрибуция на новата марка могат да станат такива интернет-ресурси как Amazon, търговската мрежа на Ikea и площадки на досегашните дилъри за продажба на употребявани коли. Всичко това съобщи членът на управата на френския концерн Жан-Марк Галс.

По неговите думи, разходите по доставката на клиентите на колите през официалните дилърски пунктове достигат 30% от цената им, което за новата марка ще може да съкрати поне два пъти, като остане само сервизното обслужване на колите в сертифицираните за целта сервизи. Това би позволило цената за купувача да падне минимум с 15%, иначе "работата не си струва", според Галс.

Представителят на PSA опроверга слуховете за евентуалното бързо възраждане на марките Simca или Talbot. Решението за новата марка ще бъде прието до края но годината, а първите коли трябва да стигнат до клиентите през 2015-а, уточни Галс. Той отбеляза също много високата вероятност тези автомобили да се правят в заводи в Китай и Индия.

В Европа PSA активно развива направлението хибриди и създаде за тази цел ново съвместно дружество с BMW. Първата продукция на новия френско-немски проект трябва да види бял свят през 2014-а година.

 
Ключови думи:   amazon, bum, ikea, peugeot, peugeot citroen, psa, simca, talbot
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте