"Бейби" McLaren се цели в Porsche 911!

Общи 20 февруари 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1493 посещения | без коментари

Въпреки раздялата си с Mercedes по отношение производството на пътни спортни автомобили, McLaren не се отказва от идеята да продължи да ги прави. От марката пуснаха изображение на изцяло нов за нея супер-автомобил, който трябва да стане основен конкурент на Audi R8 и Porsche 911.

Новата кола вкарва компанията в непозната досега за нея територия, която е в пазарната ценова категория от £80 000. McLaren има доста амбициозни пранове за производство на няколко хиляди автомобила във фабриката си в Уокинг, Съри през следващите няколко години.

Спортните автомобили за нормална пътна експлоатация са основен елемент в плановете на боса на марката Рон Денис за нейното разширение и разрастване, освен ангажираността й към отбора във Формула 1, досегашното производство на Mercedes SLR McLaren, както и на оригиналния модел McLaren F1.

След малката нова кола идва още една, по-голяма, с име P11, чийто основен конкурент ще е Ferrari F430, кола която трябва да върне обратно на пътя духа на оригиналния суперавтомобил F1. Новият малък супер-звяр ще има същата платформа като по-големия P11, ще има композитно купе и габарити малко по-малки от тези на Audi R8. Автомобилът ще има роботизирана предавателна кутия с команди на волана и керамични спирачки като стандарт.

Дизайнер на автомобила е бившият топ-дизайнер на Fiat и Ferrari Франк Стефансон, който работи и по още няколко проекта на McLaren. За да се запази ценовата категория на автомобила и намалят производствените разходи, малкият McLaren ще има атмосферен двигател 6.2 л., V8 от Mercedes AMG. Този мотор има мощност около 450 к.с. и при маса на автомобила от около 1300 кг, от него се очакват отлични динамични постижения - 0-100 км/ч за около 4.5 сек. и максимална скорост от 312 км/ч, показатели по-високи от подобните на Audi R8.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте