Renault CAPTUR: Нова дизайн посока

Общи 10 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2127 посещения | без коментари

Днес Карлос Гон представи новата концептуална разработка Renault CAPTUR, която демонстирра новата посока в дизайна, която можем да очакваме през следващите години от френската марка.

Двуместният кросовър, на базата на който ще бъде разработен и сериен модел, идва с обемни и преливащи се форми. Същите видяхме и благодарение на футуристичната концепция DeZir, която беше представена по време на международното изложение в Париж през миналата година.

Интересена особеност на Renault CAPTUR е неговият модулен твърд таван, който е окачен на карбонова конструкция. Трансформацията е особено ефектна и благодарение на специалното ергономично решение на интериора, интересната му цветова схема и използваните във вътрешността материали, уникалната конструкция на вратите и 22-цоловите джанти. При необходимост, и благодарение на специалната конструкция на предните спортни седалки, в задната част на колата могат да бъдат освободени двете допълнителни, но пълноразмерни седалки, като по този начин колата се превръща във впечатляващ четириместен превозвач.

Renault CAPTUR идва с 1.6 литров дизелов задвижващ агрегат със 160 консик сили и 380 Нм. Двигателят е комбиниран с роботизирана предавателна кутия, като съчетанието гарантира изключително ниско ниво на вредни емисии- само 99 грама на километър.

Концептуалната разработка CAPTUR идва и с няколко новаторски системи за подобряване на безопасността. Първата от тях се нарича RX2® и отговаря за оптималното сцепление на гумите с пътя при ниски скорости на движение. Системата за наблюдение Visio, в която е включена камера в горната част на предното табло, дава допълнителна сигурност при маневриране в ограничени пространства.

 
Ключови думи:   captur, renault
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте