Renault Fluence Z.E. триумфира в Challenge Bibendum 2011

Общи 20 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10690 посещения | без коментари

Renault Fluence Z.E. се качи на подиума в категория „интер сити“ в 300-те км в състезанието екологични автомобили Challenge Bibendum 2011.
Автомобилът се представи отлично с вредни емисии от CO2 в размер на едва 57 г/км, или 8% по-добре от хомологираните автомобили. С тази си победа Renault демонстрира способностите на 100-процентово електрическата си технология, достъпна за мнозина, благодарение на атрактивните цени.
Освен това в екологичната надпревара Renault Fluence Z.E. грабна и 4 други приза, след като се класира на 1 място в изпитанието на маневреност на пистата на ADAC. С Грегори Фаржие, тест-пилот на Renaut Sport, автомобилът регистрира рекордна обиколка за 2,02 мин, иначе казано с 5,0 сек по-малко от най-бързата Tesla.
Третата награда за френския модел е за най-икономичен разход на енергия. Renault Fluence Z.E. успя да измине 300 км в Challenge Bibendum, консумирайки едва 37,44 Квт/ч и доказа автономност от 212 км.
Признание автомобилът получи и за това, че не изхвърля никакви замърсители по време на ползването на автомобила. Петият приз на модела е за дизайн, отсъден най-вече заради най-доброто решение за вграждане на батериите за зареждане на автомобила.

 
Ключови думи:   challenge bibendum, co2, renault, renault fluence
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте