Saab се рестартира на 9 август

Общи 08 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7390 посещения | без коментари

Компанията Swedish Automobile NV (бившият Spyker), актуалният собственик на Saab, е заявила, че възобновява производството от 9 август. Новината се появи, след като шведското правителство одобри искането й да продаде част от собствеността на автомобилната марка на консорциум от шведски инвеститори в недвижимо имущество. Както Speed-Press писа в началото на седмицата, Европейската Инвестиционна банка е одобрила сделката по собствеността във вторник.
Миналата седмица Swedish Automobile подписа сделка за 28 млн. евро за продажбата на 50,1% от недвижимото имущество на Saab. 22,5 млн. евро от тази сума отиват при Saab, а останалото ще дойде под формата на облигации. Консорциумът трябва да инвестира до 33 млн. през следващите 30 дни след финализирането на сделката, което се състоя вчера.
Saab и Swedish Automobile твърдят, че ще съумеят да съберат до близо 61 млн. евро от допълнителни ангажименти за финансиране през следващите няколко седмици. Saab продължава да преговаря с доставчиците си, за да възобнови отношенията си с тях.

 
Ключови думи:   saab, saab automobile, speed press, spyker
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте