Saturn Astra - Моделът ще бъде преместен към Buick?

Общи 10 май 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1701 посещения | без коментари

Мнозина се чудеха какво ще стане с всички продукти на Opel, които се продават в САЩ, щом Saturn бъде продадена или унищожена в следващите няколко месеца. Отговорът може да бъде намерен в нов материал, според който Astra – конструиран от Opel и продаван в САЩ от Saturn – може да бъде брандиран като Buick за Северна Америка.

Новините не са толкова изненадващи, особено с оглед на липсата на рентабилност на Saturn Astra. Така вероятно има смисъл в преместването на модела към по-престижната марка Buick, дори и Saturn да продължи да оперира.

Сега обаче се появиха новини от GMInsideNews, че Astra с марката Buick (като моделът може да бъде наречен различно при Buick) няма да бъде внасяна повече от Европа, а ще бъде произвеждана във фабриката в Лордстаун, Охайо. Това би намалило разходите и би направило Astra дори по-печеливша – особено когато влезе в сила и по-престижния пласмент и ценово образуване на Buick.

Все още няма много данни какъв точно Buick Astra ще бъде произвеждан – дали триврат, седан, петврат, кабриолет и т.н., нито какви двигатели и екстри ще има. Всички тези решения вероятно ще бъдат повлияни от настоящите проблеми на GM, както и от това, че значителна част от Opel вероятно ще бъде продадена.

Ако не се стигне навреме до продажба на Opel и правителствената помощ не бъде гарантирана, то немската компания може също да трябва да обяви банкрут – с което може да се навреди или дори да се сложи край на възможността на GM да ползва модели на Opel за своите американски марки.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте