SL65 AMG – Mercedes откри сезона на роудстърите

Общи 20 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4645 посещения | без коментари

Mercedes-Benz разкри пълната информация и богата галерия от снимков материал за новия си „железен юмрук в кадифена ръкавица“ - SL65 AMG, чиито продажби започват от ноември тази година. Официалната му премиера ще се състои на салона в Ню Йорк през април.
Двигателят е V12 с макс. мощност 621 к.с. и макс. въртящ момент от 1000 Нм, възможен между 2300-4300 об/мин.
С него автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,0 сек, а максималната му скорост е ограничена на 250 км/ч. При такава мощ нивото на вредните емисии е сведено до 270 г/км СО2, а комбинираният среден разход е 11,6 л/100 км. Масата на SL65 AMG е 1950 кг.
Както и всички представители на гамата SL каросерията му е изцяло изработена от алумний и спрямо предишния модел той е „отслабнал“ със 115 кг.
Двигателят M275 V12 е разработен на базата на познатия ни досега M279, но е претърпял редица подобрения. Мощността на битурбомотора е увеличена с 18 к.с., като самият двигател е олекнал с 3,2 кг спрямо предишната си версия. Той е с каталитичен конвертор, stop-start система и намалено триене за по-ефективна работа.
Предваталената кутия е 7-степенна автоматична SPEEDSHIFT PLUS вместо предишната 5-степенна.
Модифицирана е и ауспуховата система, като от нея също са икономисани „килограми“. Докато външният дизайн на автомобила не се отличава много от този на SL63 AMG, интериорът е бил подложен на редица положителни промени. Стандартното обзавеждане е обогатено, като вече включва екстри от сорта на паркинг-асистент PARKTRONIC, аудиосистема Bang & Olufsen, карбонови елементи, инфоразвлекателна система с 40-гигабайтов харддиск и GPS навигация, покрив MAGIC VISION CONTROL и автоматично изскачащи дъги за защита на пътника и шофьора при преобръщане.
Някои от опциите, които си струва да отбележим, са карбон-керамичните спирачни дискове. Обогатена е и цветовата гама.
Както споменахме, новият SL65 AMG влиза в продажба от ноември, през май в шоурумовете ще се появи SL550, а юли е месецът на SL63 AMG.

 
Ключови думи:   AMG, mercedes benz
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте