Smart и BASF правят високотехнологична концепция

Общи 01 септември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5505 посещения | без коментари

Във Франкфурт Smart ще покаже предвестника на новия ForTwo под формата на концептуалния Forvision 2011. Прототипът е разработен съвместно с немската химическа компания BASF, помогнала на производителя в разработването на някои технологии за автомобила като покрива на концепцията, който е с органични слънчеви панели. Тяхното призвание е да захранват мултимедийните системи и климатика на борда на автомобила.
В конструкцията на вратите и интериора е използвана епоксидна смола, армирана с въглеродни влакна. Това позволява да се понижи масата с 50% в сравнение с обикновената стоманена конструкция. Джантите са изработени от специална висококачествена пластмаса и тежат приблизително с три кг по-малко спрямо конвенционалните алуминиеви.
Тапицерията на седалките е e-textile, материал с изключителна топлопроводимост, който ще замени конвенционалните системи за отопление на седалките.
Част от всички тези технологии са все още в процес на разработване, но имат напълно реални шансове да се появят в серийните модели в най-близко бъдеще.
Серийната версия на Smart ForTwo от следващо поколение ще легне на платформа със задно предаване, разработена съвместно от Daimler и Renault-Nissan.

 
Ключови думи:   basf, smart fortwo, textile
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте