Smart for us чупи стериотипи в Детройт

Общи 09 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2725 посещения | без коментари

Новият smart for-us дебютира на салона в Детройт, за да разчупи всички стериотипи на ХХI в. С външните си размери прототипът (дължина/широчина/височина - 3547/1506/1701 мм) може и да остане незабелязан на фона на товарния леген на един типичен пикап, но има нещо наистина необикновено под каросерията му. Благодарение на 55-киловатовия магнитно-електрически мотор автомобилът е сопособен да се придвижва достатъчно пъргаво в натоварения градски трафик.
Подобно на car2go, инициативата за успешно споделяне на автомобили за градския трафик, smart for-us също е мобилна концепция. Разполага с достатъчно пространство за двама души, както и с място за електрически велосипеди зад тях. Благодарение на станцията за зареждане в товарната му секция те ще са винаги заредени и готови да покорят градски зони, ограничени за автомобили.
Моделът определено се заиграва с идеята за конвенционалните пикапи. Дългата му 2480 мм колесна база е съчетана с изключително скъсени преден и заден надвеси, което прави автомобила компактен, но просторен.
Задната част на автомобила е с електрическо управление, когато се отваря, багажният под се скъсява с 280 мм, след това вратата се плъзга надолу в паралелна позиция и така багажният отсек с дължина от 900 мм е с изключително лесен достъп.
Електрическото задвижване на smart for-us е заимствано от модела smart fortwo, който трябва да дебютира на пазара от пролетта на 2012 г. На разположение имате 130 Нм въртящ момент, максималната му скорост е 120 км/ч, а литиево-йонната батерия е с капацитет 17,6 кВт/ч.

 
Ключови думи:   smart
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте