Spyker намери нов китайски спасител за Saab

Общи 17 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6025 посещения | без коментари

Най-големият китайски дистрибутор на автомобили спаси Saab с оздравителна сделка на стойност над 110 млн. евро. Spyker Cars NV, холандският собственик на шведската марка, вчера обяви споразумение с Pangda Automobile Trade Co Ltd. Китайската компания ще купува автомобили Saab на два етапа. Първата оздравителна вноска от 30 млн. вече е направена, ще последва и още една от 15 млн. евро. Pangda ще вземе дял от 24% от Spyker на обща стойност 65 млн. евро, или 4,19 евро за дял. „Предстои още доста работа преди тази сума да се появи в банковата ни сметка, за да вземем разрешително, но когато ги придобием, парите ще стигнат за половината срок, или за година", е заявил Виктор Мюлер, шеф на Spyker, по време на среща с медии.
Сделката е втори договор с китайски спасител от няколко седмици насам, но все още може да срещне някои препятствия, стояли и пред други компании от страната, докато се постигне одобрение от страна на правителството за придобиване или чуждестранни инвестиции. Според Мюлер обаче за Pangda ще е далеч по-лесно, защото е дистрибутор, а не производител.
Сделката с друга китайска компания, Hawtai Motor Group, пропадна миналата седмица заради „търговски и икономически пречки".
Освен това Pangda, която поддържа японските марки Toyota Motor Corp., Honda Motor Co. и Subaru, в момента е затруднена от проблема с доставките от страната, пострадала от опустошителното земетресение и цунамито.

 
Ключови думи:   automobile, motor group, saab, spyker cars, trade co
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте