Toyota връща малкото си MPV в Европа

Общи 21 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2967 посещения | без коментари

Toyota се връща в B-MPV сегмента на пазара в Европа с новия си модел Verso-S. Колата е вече известна в Япония под името Ractis и е първата нова кола от десет години насам за марката в сегмента, който тя самата измисли тогава с модела си Yaris Verso. С дължината си от малко под четирите метра Verso-S е най-малката и лека кола в класа, заради 45%-е процента участие в купето на леки, високоякостни стомани.

Друга интересна посока в борбата за намаляване масата на колата е използването на алуминий в електросистемата, което спестява 30% тегло спрямо същата система с използване на мед. Маса е спечелена и при седалките, както и при закрепването на стъкления покрив при по-оборудваните варианти на колата.

Маркетолозите на марката смятат, че стъпката е навременна - продажбите на Стария континент в сегмента са скочили тройно от 2002-а насам, след като конкуренцията приложи даунсайзинг на някои от моделите си от C-сегмент, което осигури вътрешно пространство и модулност почти равна на колите от по-горния сегмент на пазара.

Новата кола идва с два мотора - 1,4 л дизел и бензинов, 1.3-литров, VVT-i с емисии от 127г/км СО2 със стандартната шестстепенна кутия и 120г/км за опционната вариоматик - първата по рода си предлагана за автомобил от този пазарен клас.

Стандартният за варианта T Spirit стъклен покрив е най-големият в класа - тръгва веднага след А-колоните и завършва зад главите на задните пътници. Той може да бъде закрит с помощта на електрически задвижвана щора.

Toyota Motor Europe очаква реализацията на около 25 000 броя в Европа през тази година и 30 000 през 2012-а, първата пълна година на продажба на модела, като от компанията смятат, че дизеловият вариант ще поеме около 75% от продажбите.

 
Ключови думи:   mpv, toyota
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте