TOYOTA ЗАТВЪРДИ ПЪРВАТА СИ ПОЗИЦИЯ ПО КАЧЕСТВО СПОРЕД ВОДЕЩАТА НЕМСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕДИ TUV

Общи 08 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3895 посещения | без коментари

Източник: www.toyota.bg


Toyota бе отличена със златна значка на TÜV за пълнохибридния си модел – Prius на церемония по награждаване в Берлин на 25 Януари 2011. През декември миналата година, TÜV направи публикация, според която Toyota е автомобилната марка с най-високо качество – със 17 автомобила, отличени в топ 10 на различните категории по възраст и клас.

Според последните проучвания на водещата немска асоциация за технически прегледи TÜV, Prius убедително грабва първата позиция в категорията за автомобили на възраст между 2 и 3 години, като само 2,2% от проверените Prius показват каквито и да е дефекти. Toyota Auris заема втората позиция с 2,3% при среден процент на дефекти в категорията 5,5%. Другите автомобили от гамата на Toyota, които се представят много силно според доклада на TÜV са Avensis, Corolla Verso, Rav4 и Yaris.

Ние сме изключително горди с постижението на Prius. Той винаги е бил най-надеждният и иновативен автомобили в нашата гама каза Тошиаки Ясуда, президент на Toyota Deutschland GmbH, докато приемаше наградата от името на Toyota.

Публикувано за първи път преди 4 десетилетия, годишното издание на TÜV се е превърнало в безценен наръчник за купувачите, по отношение на надеждността при дълга експлоатация и общото качество на автомобилите, които се предлагат в момента на пазара.

Ние сме поласкани, че сме определени като лидери на пазара по отношение на качеството. Изданието на TÜV за 2011 година е оценило целия труд, който сме вложили, за да гарантираме превъзходно качество на всеки един автомобил, който произвеждаме заяви Дидие Лирой, президент на Toyota Motor Europe. "Тази награда потвърждава доверието към нашите продукти, което виждаме у нашите клиенти и с което безкрайно се гордеем.

Голяма част от задължителните годишни технически прегледи в Германия се провеждат от различните клонове на организацията TÜV. Изданието за 2011 година се основава на 7,25 милиона извършени реални прегледа в периода между юли 2009 и юни 2010.

Първото поколение на революционния модел Toyota Prius е представено на Японския пазар през 1997. До момента продажбите на трите поколения Prius през годините възлизат на 2.1 милиона автомобила в цял свят. Европейският дебют на Prius се състоя през 2000-та година, като до края на 2010 година в Европа са реализирани 213 000 автомобила.




Декември 2010

ДОКЛАДЪТ НА TÜV ЗА 2011 ГОДИНА:
ТРИУМФ ЗА ТЕХНОЛОГИИТЕ НА БЪДЕЩЕТО

Хибриден автомобил печели златната значка за качество от TÜV - най-важният наръчник за употребяван автомобил през последните 40 години

Toyota Prius е първият автомобил с алтернативно задвижване, който печели първо място в доклада на TÜV: японският хибриден пионер е номер едно в класацията за употребявани автомобили на възраст между 2 и 3 години като само 2,2% от проверените Prius показват каквито и да е дефекти. Toyota Auris споделя второто място с Mazda 2 и Porsche 911 с 2,3%. В сравнение с миналата година средният процент на сериозни дефекти при всички проверени автомобили се е повишил с 1,9% - на 19,5%.

Експертите от TÜV са извършили 7,253,709 задължителни технически прегледа в периода между юли 2009 и юли 2010 за доклада за 2011 година. В групата на автомобили, използвани между 2 и 3 години, експертите са открили сериозни дефекти при 5,5% от колите (2010: 5,1%). При петгодишните автомобили сериозни дефекти проявяват 10,4% (2010: 9,9%), при седемгодишните – 16,7% (2010: 14,7%), а при автомобили над 9 години - 21,4%. При 11 годишните автомобили засегнати от сериозни дефекти са 26% (2010: 24,1%). От всички проверени коли - около 7 милиона - всяка втора (52,2%) не е проявила никакъв дефект, докато 28,2% са имали леки дефекти.

Ние смятаме, че увеличаването на процента на дефекти в новите автомобили е в резултат на финансовата криза обяснява д-р Клаус Брюгеман, Директор на изпълнителния комитет на VdTÜV. Но въпреки трудните времена и недостига на пари, водачите не бива да пестят от поддръжка и ремонти на превозните средства. Редовното обслужване на автомобилите допринася за личната и общата безопасност на пътното платно.

Инспекторите на TÜV са открили особено много дефекти по осветителните уредби на автомобилите, предните и задни оси, както и спирачните маркучи на проверените автомобили. Нивото на дефектните осветителни системи се запазва удивително високо през последните години учудено заявява д-р Брюгеман. Всеки водач трябва сам да може да установи липсата на светлина пред автомобила. Проблемите със светлините на автомобилите показват колко е важно водачите да демострират чуство за отговорност. Проблемът обаче не е само във водачите и в сервизите, които поддържат автомобилите – дефектите в предните и задните оси могат да бъдат отнесени към дизайна, заложен от производителите.

Toyota Prius печели златната значка

Големият победител в доклада на TÜV за 2011 година е Toyota Prius. От над 100 тествани автомобила Prius, само 2,2% не са преминали първия задължителен технически преглед. Този много добър резултат изпраща важен сигнал, че алтернативните технологии за задвижване трябва да бъдат широко възприети казва д-р Брюгеман. VdTÜV ще връчи златната значка на Toyota Prius на 25.01.2011. Другите модели на японската марка също се представиха много добре на тестовете: автомобил на Toyota присъствува общо 17 пъти - в топ 10 на всяка категория. Както и в минали години, автомобилите от Далечния Изток и Германия отново са в челото на класациите на TÜV.

Докладът на TÜV: за последните 40 години наръчник номер едно за употребявани автомобили

Първият доклад на TÜV се появява през далечната 1971 година в Кьолн под заглавието: Колко е безопасен Вашия автомобил? – доклад на TÜV Rheinland. Две години по-късно, през 1973, първият официален TÜV Авто доклад е публикуван под шапката на VdTÜV, а през 1998 TÜV влизат в успешно партньорство с AUTO BILD. Днес докладът AUTO BILD TÜV е безспорен лидер на немския пазар що се отнася до автомобили втора ръка. Немските употребявани автомобили са повишили значително качеството си през последните години и голяма заслуга за това имат инспекторите на TÜV и годишният TÜV доклад обяснява главният редактор на наръчника Хармут Мюлер-Гербс.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте