Toyota изпитва активно Lexus LF-A

Общи 16 ноември 2006 | Auto-Press.net A- A+ 1022 посещения | без коментари

Компанията Toyota вече изпитва много активно новия си спортен автомобил, направен на базата на концептуалния модел Lexus LF-A, както и нов компактен всъдеход.
Прототип на новия спортен двуместен модел Lexus преминава интензивни пътни изпитания на пистата Нюрбулгринг, където е хванат от дежурните там папараци. Колата ще е основен конкурент на такива автомобили като Audi R8, Nissan GT-R и Porsche 911. В нея ще се монтира V-образен, 10-цилиндров двигател, с мощност над 500 к.с., разположен по класическата за този тип автомобили схема в средата на колата, зад двете седалки. Премиерата на серийното изпълнение ще е навярно на автосалона в Токио през следващата есен, а цената на колата ще е емного приемлива за класа - около 100 000 долара.
Заедно с нея усилено се готви компактен всъдеход Lexus, малък SUV на базата на Toyota RAV 4, който трябва да стане конкурент на успешния модел BMW X3. За тази кола Toyota предвижда монтирането на V6 двигатели с ходови обеми 2,5 и 3,5 л.

 
Ключови думи:   Audi R8, bmw, bmw x3, lexus, nissan, Porsche, Porsche 911, toyota, toyota rav 4
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте