Toyota - Японците надминаха Ford в САЩ

Общи 05 януари 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2045 посещения | без коментари

В продължение на 75 години Ford бе производител номер две в Щатите. Toyota най-накрая сложиха край на тази отколешна традиция, като ги детронираха от тази позиция, като направиха поредната крачка към върха на пазара в САЩ. Реално погледнато японците могат да бъдат благодарни на Ford, тъй като именно спадът в продажбите на Синия овал са в основата на подобрения баланс за Toyota. Оттук нататък остава да бъде видяно какво означава това за бъдещето на Ford и дали те ще си върнат второто място за GM.

Продажбите на Ford са паднали с 11.8 % за 2007 година, докато тези на Toyota са се покачили с 3 %. Така след малко сметки става ясно, че Toyota са продали 48 226 автомобила повече. Скокът в продажбите на Toyota до голяма степен пък се дължи в новите или подновени модели като пикапа Tundra, чийто продажби бяха с 57 % по-високи през 2007 година в сравнение с предходната. Общите продажби за двата производителя за изминалата година пък бяха малко под 2.6 милиона.

Историята на Ford за 2007 година пък не е само тъжна, тъй като новият кросоувър на компанията се продаде 130 125 пъти, което е с 30 % над очакванията. Това обаче не се оказа достатъчно да спаси баланса на американския концерн. Това, което до голяма степен попречи много на компанията, бе спадът с 18 % на продажбите на едро. Вероятно и спадът на продажбите на дребно с 10 % не е болял по-малко. Междувпрочем GM се изправиха пред подобен проблем, въпреки че спадът в техните продажби на дребно бе едва с 6 %, като крайното число се оказа 3.87 милиона автомобила.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте