Toyota Auris HSD бе определен за „Автомобил на бъдещето”

Общи 15 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3112 посещения | без коментари


Немският автомобилен клуб ADAC присъди наградата Жълт ангел 2011 на първия автомобил пълен хибрид в C-сегмента

Практичността, ефективността и екологичните показатели на хибридния Auris бяха определящите фактори за решението
Журито присъди отличието на един достъпен, безкрайно практичен продукт, оборудван с технологии от бъдещето
Наградата Автомобил на бъдещето бе присъдена за първи път

Toyota Auris HSD е Автомобил на бъдещето. В тази новосъздадена категория на годишните награди "Жълт ангел ('Gelben Engel') на немския автомобилен клуб ADAC, хибридният Auris бе отличен благодарение на отличния разход на гориво и рекордно ниските нива на вредни емисии в този клас.

Според журито, Auris HSD е най-напредничавият хибриден автомобил, защото съчетава всекидневна практичност, ниска цена, минимално влияние върху околната среда и отлична безопасност. Тази оценка се основава на новата система за оценяване на ADAC, която гарантира обективното разглеждане на всички автомобили в класа, борещи се за отличието.

За крайното решение под внимание са взети следните качества: околна среда (замърсяване, CO2 емисии), цена (базова цена, разходи за гориво), практичност (брой седалки, багажно пространство, максимален пробег, пробег между зареждане с гориво или зареждане на батерии) и безопасност (въздушни възглавници, ESP). До оценяване се допускат само автомобили, които се задвижват на бензин, дизел или електричество, оборудвани със старт-стоп система и покриващи нормите Euro 5 за бензин и Euro 6 за дизел.

Toyota Auris HSD, първият пълнохибриден автомобил в компактния C-сегмент, напълно покрива тези изисквания. Благодарение на системата Hybrid Synegy Drive (HSD), Auris хибрид постига рекордно ниските 89 г/км емисии на CO2, а отделените твърди частици и азотни окиси (NOx) са значително по-ниски от дизеловите двигатели. Като се добави и средния разход на гориво от 3.8 л/100км, Auris HSD става недостижим в класа си. За разлика от изцяло електрическите автомобили, хибридният Auris няма ограничения в пробега – с него може да се пътува на дълги дистанции, като мощността се предоставя от бензиновия двигател и електромотора едновременно.

Хибридния Auris освен всичко останало, е и много достъпен продукт, с цени, напълно конкурентни на сходни автомобили в същия клас, но оборудвани със стандартни бензинови и дизелови двигатели. С Toyota Optimal Leasing Auris HSD струва 430 лв. на месец! Няма нужда да се споменава изключителното удобство и удоволствие от шофиране, както и възможността да управлявате автомобила в напълно електрически режим при нулев разход на гориво и пълна тишина.

Toyota Auris HSD отбелязва първата крачка към оборудването с хибридно задвижване: Hybrid Synergy Drive на цялата Европейска моделна гама на Toyota до 2020 година. Toyota планира да въведе не по-малко от 10 модела, задвижвани от иновативната система в следващите няколко години.

 
Ключови думи:   adac, gelben engel, toyota, toyota auris
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте