Volkswagen и Suzuki като Chrysler и Fiat?

Общи 02 юли 2009 | Auto-Press.net A- A+ 477 посещения | без коментари

Немският концерн Volkswagen, поставил си доста реална стратегическа цел – да изпревари по продажби японския автогигант и първенец на световната автоиндустрия Toyota, навярно ще намери поддръжка от друг японец" - концернът Suzuki. Ако стане, това ще увеличи значително шансовете на най-големия автопроизводител в Европа да спечели призово място в класацията на най-големите в световната автопромишленост.

Според плъзнала в световните средства за масова информация новина, компаниите Volkswagen и Suzuki разглеждат възможността за създаване на алианс с цел разработка на компактни автомобили за световния пазар. По предварителни данни немците искат да изкупят 10% от акциите на компанията Suzuki, която е десетилетия сред лидерите в областта на разработването и продажбите на компактни и супер-компактни автомобили. Такъв е новият модел Suzuki Alto, който в момента е най-продаваният автомобил на огромния автопазар в Индия.

Според експертите, в рамките на алианса в моделната гама на Volkswagen ще се появи нов, субкомпактен автомобил, който ще е по-малък от вече обявения най-малък модел на германците – Up !.

Информацията не е потвърдена официално, нито от японците, нито от германците, но се знае, че Volkswagen ще стартира в Китай производство на електроавтомобили. За целта се търсят пътища за съвместна работа с китайския автопроизводител BYD за задоволяване на глобалната тенденция за преход на автомобилите към алтернативни източници на енергия.

BYD привлече всеобщото внимание през миналия декември, като пусна хибриден елктроавтомобил, доста преди останалите конкуренти. Проблемът тук се казва недостиг на производствени мощности за литиево-йонни акумулатори. BYD заяви, че е решил проблема, като е преминал към по-безопасна и евтина технология с използването на железофосфатни литиево-йонни батерии, струващи два пъти по-малко от японските и западни аналози.

През миналата година Volkswagen обяви старта си и на сътрудничество с японската компания Sanyo Electric в сферата на литиево-йонните технологии, като предсказа, че новата технология ще бъде готова през 2012-а година.

 
Ключови думи:   suzuki, suzuki alto, toyota, volkswagen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте