Volkswagen Golf VI - Първи снимки на шестото поколение...

Общи 04 август 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1162 посещения | без коментари

Най-накрая от Volkswagen си позволиха да покажат шестото поколение VW Golf. Всъщност в интернет просто бяха показани няколко снимки интернет. В действително дебютът на колата трябваше да бъде по-късно през август. Иначе журналисти и публика ще има възможността да се порадва на колата по време на автомобилното изложение в Париж, което ще се проведе през октомври. В интерес на истината моделът много напомня на предходното поколение – единствено предните фарове са заимствани от Scirocco, докато задните – от Touareg.

Междувпрочем влияние от Scirocco може да се намери и във вътрешното пространство – голямо впечатление правят правоъгълните отвори за климатика, както и оформлението на централната конзола. Автомобилът ще се предлага със серия двигатели, сред които и новия 1.6 TSI, предоставящ 200 к.с. Освен това ще го има и мощния 2.0-литров турбо бензин с мощност от 240 к.с, който ще се предлага в по-спортния GTI. Не е сигурно, но всъщност е доста възможно да се предлагат и трицилиндрови варианти. Обемът на въпросните по-малки агреггати ще варира между 1 и 1.2 литра. Благодарение на технологията за принодително впръскване мощността ще достига около 75 к.с.

В днешно време един от основните проблеми е промяната в климата, като от VW са решили да не остават безразлични на това. Тъй като е ясно, че автомобилната индустрия може да повлияе и положително, то специалистите от Волфсбург потвърдиха, че ще продават и вариант на Golf , който ще по-икономичен с 30 %.

Няма как да не се мине и без BlueMotion моделите, които ще използват специфични трансмисии. В тях е внедрена т.нар. „slow shift" технология. Също така друг ключов компонент, който става все по-популярен, са гумите с намален коефициент на триене. Според спекулациите може да има и дизелов хибрид, но това ще стане най-рано след няколко години.

От Volkswagen вече потвърдиха, че всички версии на модела (дори и тези с десен волан) ще се произвеждат във Волфсбург.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте