Volvo открива два завода в Китай

Общи 27 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2340 посещения | без коментари

Volvo Car Corp. планира изграждането на нов завод за сглобяване на автомобили в китайския град Ченгду и до броени месеци ще реши къде другаде да позиционира още една фабрика в страната. За тези намерения е заявил Щефан Якоби, президент на компанията. Засега обаче производителят не предвижда разработването на нов флагман на шведската марка, който да стане пряк конкурент на BMW 7 Series и Mercedes S Class. „В момента това не е част от дългосрочните ни стратегически планове", е заявил Якоби по време на изложението в Шанхай.
Слухове за подобен модел тръгнаха, след като миналата година Zhejiang Geely Holding Group достави автомобили Volvo на стойност 1,7 милиарда долара и президентът на Geely - Ли Шофу бе пледирал марката да стане конкурент на луксозните немски марки.
Над 11 милиарда долара ще похарчи Volvo през следващите пет години, за да обнови производството си в Китай. Заводът в Ченгду ще отвори врати през 2013 г. Първоначално капацитетът му ще бъде за 125 000 единици годишно, и евентуално по-късно производството там може да бъде разширено до 200 000 бройки.
Якоби е отрекъл слуховете, че Volvo ще преустрои вече съществуващата фабрика на Geely в югозападен Китай, като е уточнил, че компанията ще изгради собствен завод. Освен това шведският производител строи завод за двигатели в Китай. Второто предприятие за сглобяване на автомобили ще изникне в югоизточния китайски град Дакинг.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте