Volvo Car Corporation работи над нови системи за безопасност

Общи 09 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2505 посещения | без коментари

Лидерът в автомобилната безопасност Volvo си е поставил амбициозната цел през 2020 г. да няма сериозно наранени или убити при катастрофа с участието на нова кола от марката. За целта компанията започва активно да разработва редица системи и технологии, които да бдят над човешкия живот.
Голяма част от тях са насочени към шофьора в съвременните условия на трафик. Проучване сочи, че днешните водачи използват между 25 и 30% от времето си зад волана, за да правят неща, различни от шофирането, като най-вече става въпрос за мобилна комуникация и проверка на имейли, което неизменно отнема от вниманието от пътя.
Така че Volvo Car Corporation е фокусирала усилията си върху три основни области – да останеш безопасно в лентата, в която си, да избегнеш инциденти на кръстовища и пешеходни пътеки и да не блъснеш случайно преминаващо диво животно. Именно такива проекти за системи са процес на разработка.
Първата е т.нар. Autonomous Driving Support, която помага на шофьора да следва ритъма на трафика в задръстена пътна лента с помощта на данните от камерата и радарите. Те карат автомобила автоматично да следва колата пред него на безопасно разстояние.
Кръстовищата са най-сложната част от съвременния трафик. Специална система от сензори ще следи ситуацията на пътя и в критични моменти ще набива автоматично спирачки при необходимост.
Така бъдещите автомобили от марката ще приличат повече на хора – ще разполагат със сензори вместо очи, компютри вместо мозъци и спирачки вместо мускули.
На дълъг път извън града инцидентите с диви животни са голям проблем. Тук на помощ ще дойде и съответната система за разпознаването им както денем, така и нощем. Тя е доработен вариант на съществуващата вече фирмена технология за различаване на пешеходци.

 
Ключови думи:   volvo, volvo car corporation
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте