Volvo FE и FL – като детска игра

Общи 15 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7575 посещения | без коментари

Вече е още по-лесно да шофирате новите товарни автомобили Volvo FE и Volvo FL в градски условия, при които има изискване за бърз, безопасен и екологичен транспорт. Новите товарни автомобили предлагат подобрена работна среда за водача, а гамата FL се разширява с един изключително конкурентен четирицилиндров 5-литров двигател.
Подсилената седалка на шофьора и подобреното й закрепване към пода спомагат за подобряване на безопасността в случай на инцидент.
Шофирането става по-ефективно благодарение на два нови, проектирани от компанията двигатели – 8-литров и 5-литров. 6-цилиндровият D8 е с три варианта за изходната мощност - 320 к.с./1200 Нм, 280 к.с./1050 Нм и 250 к.с./950 Нм.
Volvo FL се предлага също и с компактния 4-цилиндров двигател D5. Той е с обем от 5,1 литра и се предлага с изходни мощности 240 к.с./900 Nm и 210 к.с./800 Nm.
Цялостна гама от трансмисии допълва двата нови двигателя. Сред различните опции вече е и възможността за оборудване на Volvo FE с I-Shift. Друга възможност, приветствана от водачите, е монтирането на ESP (Електронна програма за стабилност) като част от стандартното оборудване както при Volvo FE, така и при Volvo FL. ESP помага на водача да задържи товарния автомобил на пътя, когато се отклони от него неочаквано или силно.
Volvo FL има и 12-тонна версия. С най-мощния двигател в своя сегмент (четирицилиндров D5 с 240 к.с.), специално оптимизирана трансмисия I-Sync и с тегло, което е с 500 кг по-малко от това на съответния товарен автомобил с 6-цилиндров двигател, това е силно конкурентен модел.

 
Ключови думи:   esp, volvo
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте