Zagato прави юбилейни издания за Aston Martin

Общи 22 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8400 посещения | без коментари

Открай време Zagato разработва специални каросерии за Aston Martin и от това партньорство се раждат легендарни модели като DB4GT Zagato от 1960 г. Приятелството между двете култови марки е от над половин век. Тази година британската става столетник, така че това си е голям повод да се пусне юбилеен Aston Martin Zagato. Вече е потвърдено, че ще има два специални модела, единият на базата на кабриолета 2013 DB9 Volante, предназначен за американски клиент. Другият ще се появи и версия на базата на 2013 DBS coupe.
DB9 Spyder Zagato Centennial е проектиран за американския колекционер Питър Рийд. Юбилейното купе пък е поръчано от млад японски предприемач.
Дизайнът и на двата автомобила е вдъхновен от DB7 Zagato от 2002 г., което беше толкова популярно, че всичките 99 екземпляра бяха продадени дори преди официалното представяне на автомобила на изложението в Париж същата година. Същият екип от специалисти, воден от Андреа и Марела Загато, работи и върху последните съвместни творения на двете компании.
В Aston Martin DB9 Spyder Zagato Centennial по чудесен начин преливат характерните за Aston Martin и Zagato елементи.
По отношение на техниката не са направени интервенции, така че и двата автомобила са задвижвани от 6,0-литровия V12 на Aston Martin с макс. мощност 510 к.с.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте