Автосалон Женева 2011: Volkswagen Bulli минава 300 километра на ток

Main March 2, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 10345 views | no comments

По всяка вероятност легендарният Bulli/Microbus ще бъде следващата класика, която Volkswagen ще се опита да възроди. Една от първите клачки беше направена по време на международното изложение в Женева, където беше представена нова концепция на тема Bulli, с електрическо задвижване и шест седалки.

От Volkswagen споделят, че новият Bulli има потенциал да се превърне в петото многофункционално предложение на марката за превозване на хора/стоки освен Caddy, Touran, Sharan и the Caravelle. Автомобилът е с основни габарити 3.99 метра дължина, 1.75 метра ширина и 1.7 метра височина. Дългото междуосие (2.62 метра) гарантира просторен и модулен интериор, товарният обем на който може да достигне до 1600 литра.

Както вече споменахме, новият Bulli на Volkswagen е с електрическо задвижване. Електромоторът е с мощност от 85 кВт, моментът му е 270 Нм, а литиево-йонната батерия (40 kWh) е в състояноие да гарантира свободен пробег от до 300 километра. Максималната скорост на движение на микробуса е 140 км/ч (електронно ограничена), а ускорението от 0 до 100 км/ч е осъществимо за 11.5 секунди. От Volkswagen споделят, че на специално изградена станция, батерията на Bulli може да бъде презаредена за по-малко от час.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...