Автосалон Париж 2010: Evora S и Evora IPS от Lotus

Main August 27, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1450 views | no comments

Lotus разпространи нова информация за два от премиерните си на парижското изложение модела- Evora S и Evora IPS (Intelligent Precision Shift), които ще демонстрират следващата стъпка в развитието на успешния модел на компанията.

Lotus Evora S разполага стандартно със спортен пакет, част от който са специалният бутон, с помощта на който водачът е в състояние да променя реакцията на двигателя при подаването на газ, както и да "отпушва байпас на изпускателната система. След натискането на същия бутон, двигателят може да развие по-високи работни обороти.

Истинската същност на Lotus Evora S се крие в задвижващият му агрегат. 3.5 литров, V-образен, шестцилиндров, той генерира максимална мощност от 350 конски сили при респектиращиге 7000/мин, а максималният въртящ момент на двигателя се достига при 4500/мин и е 400 Нм. Моторът е комбиниран с шестстепенна механична предавателна кутия, която позволява ускорението от 0 до 100 км/ч да се извършва за 4.8 секунди и да се развие максимална скорост на движение от над 275 км/ч. Средният разход на гориво на Lotus Evora S е 10.2 литра на 100 километра.

Втората премиера на щанда на Lotus на салона в Париж ще бъде Evora IPS. В екипировката на автомобила са включени 3.5 литров, V6 двигател с 280 консик сили, комбиниран с шестстепенна роботизирана предавателна кутия. Трансмисията идва с автоматичен режим или такъв, при който превключването на скоростите може да се извършва от водача чрез пера от волана. Кутията разполага и със спортен режим.

Модификацията Lotus Evora IPS обещава среден разхд на гориво от 8.8 литра на 100 километра, ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди и максимална скорост на движение от 250 км/ч.

 
Keywords:   evora, lotus
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...